El proper diumenge dia 7 de febrer, es durà a terme a l’ estany d’Ivars i Vila-sana la celebració del Dia mundial de les zones humides.

Aquest cop realitzarem les activitats al bosc de ribera vora Ca l’Aragonès coincidint que aquest any hem escollit el tema amb el lema «Millorem el bosc de ribera», amb un seguit d’activitats per donar a conèixer i difondre el valor ecològic dels seus hàbitats.

La descoberta del bosc de ribera, la construcció de refugis per a la fauna, la col·locació de caixes niu per als ocells de ribera, l’alliberament de fauna salvatge i la retirada de plantes invasores en seran els protagonistes.

Totes les activitats són gratuïtes i per a tots els públics però amb inscripció prèvia al següent enllaç >> on també hi trobareu i us podeu descarregar el cartell.

Us hi esperem a partir de les 10.30 h i fins les 13.00 h.

Informació adicional: les zones humides són sistemes naturals molt amenaçats, especialment dins l’àmbit de la Mediterrània. Moltes d’elles han sofert processos de dessecació per aprofitar-les agrícolament; altres han estat afectades greument per processos urbanístics o construcció d infraestructures i, pràcticament, totes pateixen problemes de conservació que posen en perill la seva existència o com a mínim condicionen de forma substancial el desenvolupament del seu potencial ecològic.

Recomanacions per al taller de construcció de refugis per a la fauna:

  1. Roba d’abric i bon calçat per anar pel camp.
  2. Quadern per prendre notes + un llàpis.
  3. Càmera de fotos (opcional)
  4. Una lupa de ma del tipus butxaca. Pot ser útil per veure la microfauna que viu a la fusta.
  5. Prismàtics (opcional). No els necessitarem per l’activitat, però sempre són útils quan visitem l’estany.

Gràcies i ajudan’s a fer difusió!