IN MEMORIAM
(Lleida, 1968-2014)

Webs creades per ell

Antoni Ribes Escolà, una de les promeses més importants del nostre país en el camp entomològic, fou soci de la nostra entitat, Egrell.

Aquest ilerdenc va ser un naturalista autodidacta, amb una capacitat de treball inimaginable. Va contribuir, en molt pocs anys, a ampliar enormement el coneixement dels himenòpters a Catalunya i més concretament de la superfamília Chalcidoidea, grup taxonòmic del qual n’estava enamorat.

Durant l’estudi dels microhimenopters, l ’Antoni Ribes va descriure algunes espècies i va aplegar una de les col·leccions més importants del mon d’aquest grup. Aquesta col·lecció, en morir l’Antoni, va ser dipositada per la seva família al Museu d’Història Natural de Londres, on ha estat reconeguda com a una de les principals col·leccions d’himenòpters (formigues, abelles, vespes i afins) del museu.

https://www.nhm.ac.uk/our-science/collections/entomology-collections/hymenoptera-collections.html

Un dels estudis que estava duent a terme just abans de la seva mort era el de la importància dels parasitoids autòctons en el control de plagues de cultius, com és el cas de les espècies del gènere Necremnus en el control de la tuta de la tomatera.

https://www.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/zoj.12210